Agrarisch bouwen

Binnen het assortiment sandwichpanelen heeft ArcelorMittal panelen die bijzonder geschikt zijn voor gebruik in de landbouw-, vee- en fruitteelt sector

Agrarisch bouwen

Bij sandwichpanelen voor dak en gevel zijn isolatie en duurzame coating twee van de belangrijkste punten in het productieproces van ArcelorMittal.

Agrarisch bouwen

ArcelorMittal sandwichpanelen zijn zeer geschikt voor o.a. rundveestallen, loodsen en andere agrarische gebouwen.

  ArcelorMittal Construction neemt productielijn over in Zweden

  15-12-2020

  11 december 2020

  ArcelorMittal Construction heeft een overeenkomst getekend met Llentab, fabrikant en aannemer van stalen gebouwen, om de panelenproductielijn in Kungshamn Zweden over te nemen.

  De lijn, die mineralewolpanelen (MiWo) voor stalen gebouwen produceert, vormt een aanvulling op de bestaande productielijnen voor profielen bij de Zweedse activiteiten van ArcelorMittal Construction en zal het concurrentiepositie van het bedrijf op de Scandinavische markt versterken door het zijn eerste productiecapaciteit voor panelen in de regio te geven.

  Tijdens de virtuele ondertekening van de deal in Kungshamn op 10 december zei Lars Pfeiffer, CEO North East, ArcelorMittal Construction:

  "Deze overname zal ons in staat stellen om de activiteiten van ArcelorMittal Construction verder te ontwikkelen in een zeer dynamische markt, met de mogelijkheid om de MiWo-productielijn in Kungshamn te ontwikkelen, zodat deze zijn volledige potentieel bereikt om de voorkeursleverancier voor MiWo-panelen in Scandinavië te worden. Ik zou de werknemers van Kungshamn graag welkom heten bij ArcelorMittal Construction en ik kijk ernaar uit om het bedrijf te zien ontwikkelen terwijl we deze uitstekende faciliteit in ons bedrijf integreren ”.

  Stefan Eklund, CEO van Llentab Group, zei:

  "We zijn verheugd dat Llentab en ArcelorMittal Construction een overeenkomst hebben bereikt om onze productielijn voor panelen over te nemen. We zijn ervan overtuigd dat ArcelorMittal, met hun knowhow in dit type productie, zal investeren en de productielijn zal blijven ontwikkelen om één van de leidende leveranciers op de Scandinavische markt te worden. Tegelijkertijd zal het hebben van ArcelorMittal als "buurman" in Kungshamn ons een kans en een goede basis bieden voor verdere samenwerking in de toekomst ".

  Alle werknemers van Kungshamn die aan de productielijn van Llentab-panelen werken krijgen een baan aangeboden in Kungshamn door ArcelorMittal Construction. Op de langere termijn wil het bedrijf banen creëren door het aantal ploegen op de lijn te verhogen.

  ArcelorMittal Construction zal een nauwe relatie met Llentab blijven onderhouden, aangezien het een belangrijke leverancier van het bedrijf zal blijven via een leveringsovereenkomst op lange termijn.

  De deal zal naar verwachting tegen het einde van het eerste kwartaal van 2021 worden afgerond.

  ArcelorMittal Construction creëert innovatieve bouwsystemen voor een breed scala aan gebouwen en is aanwezig in 15 landen met ongeveer 2.000 werknemers.